Opakowania bio doypack
Nasza firma jest liderem w projektowaniu nowoczesnych opakowań, które są odpowiedzią na różnorodne potrzeby dzisiejszych rynków. Specjalizujemy się w produkcji innowacyjnych worków, takich jak doypacki, worki próżniowe, moletowane, z nadrukiem oraz opakowania przystosowane do gotowania i mrożenia.
Naszym atutem jest produkcja Doypacków z monofolii, które łączą ekologiczną filozofię z wysoką funkcjonalnością. Oferujemy również opcję personalizacji opakowań za pomocą nadruku, co pozwala wyróżnić Twój produkt na sklepowych półkach i przyciągnąć uwagę konsumentów.
Nasze produkty znajdują szerokie zastosowanie w branżach takich jak mięsna, nabiałowa, pakowanie słodyczy oraz karmy dla zwierząt. Stawiamy na estetykę, trwałość oraz dopasowanie do charakterystyki przechowywanych produktów.

Wybierz produkt i sprawdź, co możemy dla Ciebie zrobić
Worki

Worek doypack
W PAK oferujemy pełny proces produkcji worków, obejmujący wszystkie etapy – od koncepcji, przez precyzyjną produkcję, aż po wdrożenie i finalne pakowanie na maszynach w zakładzie Klienta. Każdy etap dostosowujemy do indywidualnych potrzeb Twojego produktu, zapewniając najwyższą jakość i funkcjonalność opakowań.
Specjalizujemy się w produkcji worków Doypack z monofolii z nadrukiem – ekologicznych i innowacyjnych rozwiązań, które łączą trwałość z estetyką i umożliwiają pełną personalizację. Dzięki wykorzystaniu monofolii nasze opakowania są łatwiejsze do recyklingu, wspierając tym samym strategie zrównoważonego rozwoju.
Nasze opakowania wyróżniają się nie tylko wytrzymałością i estetyką, ale także doskonale spełniają wymagania strukturalne i wymiarowe. Pomagamy budować wartość Twojej marki, dbając o środowisko oraz potrzeby współczesnych konsumentów.
Typy worków
Worki produkowane w PAKu:
- Worki doypack
- Worki próżniowe
- Worki do gotowania
- Worki do mrożenia
- Worki moletowane
- Worki CPP
- Worki mikroperforowane



Właściwości Worków

Worki wielowarstwowe

Worki ze średnią i wysoką barierą

Zakres grubości worków: 55 – 200μ

Wysoka jakość druku fleksograficznego do 10 kolorów

Worki do głębokiego mrożenia

Worki z euro otworem

Worki typu doypack
Worki

BagPAK
Produkcja worka w PAKu to kilkuetapowy proces, podczas którego współpracujemy z Klientem od etapu projektu, do etapu pakowania na maszynie w hali Klienta. Twój produkt jest naszym punktem wyjścia. Zaproponujemy i przygotujemy takie rozwiązania, dzięki którym opakowanie będzie estetyczne, bezpieczne i zoptymalizowane zarówno pod kątem struktury, jak i wielkości.



Typy worków
Worki produkowane w PAKu:
- Worki doypack
- Worki próżniowe
- Worki do gotowania
- Worki do mrożenia
- Worki moletowane
- Worki CPP
- Worki mikroperforowane
Właściwości Worków

Worki wielowarstwowe

Worki ze średnią i wysoką barierą

Zakres grubości worków: 55 – 200μ

Wysoka jakość druku fleksograficznego do 10 kolorów

Worki do głębokiego mrożenia

Worki z euro otworem

Worki typu doypack
Worek doypack
Doypack to stojący worek, z możliwością wgrzania struny do zamykania. Jako producent worków doypack możemy wdrożyć szereg rozwiązań, np.: euro otwór ułatwiający zawieszanie, nacięcie ułatwiające otwieranie. Możliwe jest wykonanie perforacji laserowej, zastosowanie lakieru wybiórczego czy połączenie folii z papierem z okienkiem.
Najbardziej popularne zastosowania worków doypack to: opakowanie do suszonych owoców, opakowanie do kawy, opakowanie do herbaty, opakowanie do żywności dla zwierząt, opakowanie do przypraw, opakowanie do orzechów, opakowanie do słodyczy, opakowanie do suplementów diety.
Worki doypack wykonujemy również z monomateriałów – są one wówczas w 100% zdatne do recyklingu.
Worki próżniowe
Worki do próżniowego pakowania żywności posiadają barierę na tlen, co powoduje kilkukrotonie zwiększenie czasy świeżości produktu, a także jego niewysychanie i nietracenie walorów smakowych. Worki PA/PE i worki PET/PE produkowane w PAKu dostarczamy w opcjach z nadrukiem i bez nadruku.
Najbardziej popularne zastosowania worków próżniowych to: pakowanie mięsa, pakowanie drobiu, pakowanie wędlin, pakowanie kiszonej, pakowanie sera.
Sposoby pakowania: pakowaczka próżniowa komorowa, pakowanie w próżni, pakowanie w atmosferze gazu modyfikowanego (MAP).
Worki moletowane
Worki do pakowania próżniowego moletowane są odpowiednim rozwiązaniem do pakowaczek bezkomorowych i pakowarek listwowych. Wykonane są z barierowej folii PA/PE, uszlachetnione przetłoczeniami tworzącymi strukturę siatki, tzw. molety. Dzięki moletowaniu podczas procesu pakowania z worków szybciej odpływa powietrze, dlatego worki moletowane są dedykowane do pakowaczek próżniowych o mniejszej mocy.
Worki moletowane są odpowiednie do pakowania próżniowego mięsa, serów, warzyw, wyrobów cukietniczych.
Worki do mrożenia
Worki do głębokiego mrożenia wykonane są ze zmodyfikowanej folii LDPE, dzięki czemu są doskonale przystosowane do mrożenia w temperaturze do –40 stopni Celcjusza.
Worki do mrożenia proponujemy w opcjach z nadrukiem lub bez nadruku, z wypustką, z euro otworem, z fałdą denną, z zaokrąglonymi narożnikami lub z klipsami.
Najpopularniejsze zastosowanie worków do mrożenia to pakownie tuszek drobiowych: pakowanie kurczaka, pakowanie królika, pakowanie gęsi etc.
Masz pytania?
Zapytaj jednego z naszych doświadczonych opiekunów Klienta. Chętnie pomożemy w dobraniu idealnego opakowania do Twojego produktu!
