Opakowania Doypack bags
Nasza firma jest wiodącym przedsiębiorstwem w projektowaniu nowoczesnych opakowań, które odpowiadają na różnorodne potrzeby współczesnych rynków. Specjalizujemy się w tworzeniu innowacyjnych worków, takich jak doypacki, worki próżniowe, moletowane oraz opakowania przeznaczone do gotowania i mrożenia.
Wyróżnia nas produkcja Doypacków z monofolii, które łączą ekologiczną ideologię z wysoką funkcjonalnością. Oferujemy także opcję personalizacji opakowań poprzez nadruk, co umożliwia wyróżnienie produktu na tle konkurencji i przyciągnięcie uwagi konsumentów.
Nasze produkty znajdują zastosowanie w branżach takich jak przetwórstwo mięsne, nabiałowe, pakowanie słodyczy oraz karma dla zwierząt. Stawiamy na estetykę, trwałość oraz dostosowanie opakowań do specyfiki przechowywanych produktów.

Wybierz produkt i sprawdź, co możemy dla Ciebie zrobić
Worki

Worek doypack
W PAK oferujemy pełny proces produkcji worków, który obejmuje wszystkie etapy – od stworzenia koncepcji, przez precyzyjną produkcję, aż po realizację i finalne pakowanie na maszynach w zakładzie Klienta. Każdy etap jest dostosowany do indywidualnych potrzeb Twojego produktu, gwarantując najwyższą jakość i funkcjonalność opakowań.
Specjalizujemy się w produkcji worków Doypack z monofolii z nadrukiem – nowoczesnych i ekologicznych rozwiązań, które łączą wytrzymałość z estetyką oraz oferują pełną personalizację. Dzięki monofolii, nasze opakowania są łatwiejsze do recyklingu, wspierając tym samym zrównoważony rozwój.
Nasze opakowania wyróżniają się nie tylko trwałością i estetyką, ale również idealnie spełniają wymagania strukturalne i wymiarowe. Pomagamy budować wartość Twojej marki, dbając jednocześnie o środowisko oraz potrzeby współczesnych konsumentów.
Typy worków
Worki produkowane w PAKu:
- Worki doypack
- Worki próżniowe
- Worki do gotowania
- Worki do mrożenia
- Worki moletowane
- Worki CPP
- Worki mikroperforowane



Właściwości Worków

Worki wielowarstwowe

Worki ze średnią i wysoką barierą

Zakres grubości worków: 55 – 200μ

Wysoka jakość druku fleksograficznego do 10 kolorów

Worki do głębokiego mrożenia

Worki z euro otworem

Worki typu doypack
Worki

BagPAK
Produkcja worka w PAKu to kilkuetapowy proces, podczas którego współpracujemy z Klientem od etapu projektu, do etapu pakowania na maszynie w hali Klienta. Twój produkt jest naszym punktem wyjścia. Zaproponujemy i przygotujemy takie rozwiązania, dzięki którym opakowanie będzie estetyczne, bezpieczne i zoptymalizowane zarówno pod kątem struktury, jak i wielkości.



Typy worków
Worki produkowane w PAKu:
- Worki doypack
- Worki próżniowe
- Worki do gotowania
- Worki do mrożenia
- Worki moletowane
- Worki CPP
- Worki mikroperforowane
Właściwości Worków

Worki wielowarstwowe

Worki ze średnią i wysoką barierą

Zakres grubości worków: 55 – 200μ

Wysoka jakość druku fleksograficznego do 10 kolorów

Worki do głębokiego mrożenia

Worki z euro otworem

Worki typu doypack
Worek doypack
Doypack to stojący worek, z możliwością wgrzania struny do zamykania. Jako producent worków doypack możemy wdrożyć szereg rozwiązań, np.: euro otwór ułatwiający zawieszanie, nacięcie ułatwiające otwieranie. Możliwe jest wykonanie perforacji laserowej, zastosowanie lakieru wybiórczego czy połączenie folii z papierem z okienkiem.
Najbardziej popularne zastosowania worków doypack to: opakowanie do suszonych owoców, opakowanie do kawy, opakowanie do herbaty, opakowanie do żywności dla zwierząt, opakowanie do przypraw, opakowanie do orzechów, opakowanie do słodyczy, opakowanie do suplementów diety.
Worki doypack wykonujemy również z monomateriałów – są one wówczas w 100% zdatne do recyklingu.
Worki próżniowe
Worki do próżniowego pakowania żywności posiadają barierę na tlen, co powoduje kilkukrotonie zwiększenie czasy świeżości produktu, a także jego niewysychanie i nietracenie walorów smakowych. Worki PA/PE i worki PET/PE produkowane w PAKu dostarczamy w opcjach z nadrukiem i bez nadruku.
Najbardziej popularne zastosowania worków próżniowych to: pakowanie mięsa, pakowanie drobiu, pakowanie wędlin, pakowanie kiszonej, pakowanie sera.
Sposoby pakowania: pakowaczka próżniowa komorowa, pakowanie w próżni, pakowanie w atmosferze gazu modyfikowanego (MAP).
Worki moletowane
Worki do pakowania próżniowego moletowane są odpowiednim rozwiązaniem do pakowaczek bezkomorowych i pakowarek listwowych. Wykonane są z barierowej folii PA/PE, uszlachetnione przetłoczeniami tworzącymi strukturę siatki, tzw. molety. Dzięki moletowaniu podczas procesu pakowania z worków szybciej odpływa powietrze, dlatego worki moletowane są dedykowane do pakowaczek próżniowych o mniejszej mocy.
Worki moletowane są odpowiednie do pakowania próżniowego mięsa, serów, warzyw, wyrobów cukietniczych.
Worki do mrożenia
Worki do głębokiego mrożenia wykonane są ze zmodyfikowanej folii LDPE, dzięki czemu są doskonale przystosowane do mrożenia w temperaturze do –40 stopni Celcjusza.
Worki do mrożenia proponujemy w opcjach z nadrukiem lub bez nadruku, z wypustką, z euro otworem, z fałdą denną, z zaokrąglonymi narożnikami lub z klipsami.
Najpopularniejsze zastosowanie worków do mrożenia to pakownie tuszek drobiowych: pakowanie kurczaka, pakowanie królika, pakowanie gęsi etc.
Masz pytania?
Zapytaj jednego z naszych doświadczonych opiekunów Klienta. Chętnie pomożemy w dobraniu idealnego opakowania do Twojego produktu!
