Doypack opakowania
Nasza firma jest ekspertem w dziedzinie projektowania i produkcji innowacyjnych opakowań. Oferujemy worki doypack, worki próżniowe, worki moletowane, worki z nadrukiem, a także worki przeznaczone do gotowania i mrożenia. Produkty te znajdują zastosowanie w branży mięsnej, nabiałowej oraz w opakowaniach na słodycze i karmę dla zwierząt.
Wybierz produkt i sprawdź, co możemy dla Ciebie zrobić
Worki
BagPAK
W PAKu proces produkcji worka obejmuje szereg etapów, w trakcie których ściśle współpracujemy z Klientem, zaczynając od fazy projektowej, a kończąc na pakowaniu na jego maszynach. Twoje produkty są punktem wyjścia do opracowania naszych rozwiązań. Proponujemy i tworzymy opakowania, które są estetyczne, bezpieczne i optymalnie dostosowane do struktury oraz rozmiaru.
Typy worków
Worki produkowane w PAKu:
- Worki doypack
- Worki próżniowe
- Worki do gotowania
- Worki do mrożenia
- Worki moletowane
- Worki CPP
- Worki mikroperforowane
Worek doypack
Doypack to rodzaj stojącego worka, który może mieć strunę do zamykania. Jako producent oferujemy różne funkcjonalności dla tych worków, takie jak: euro otwór do zawieszania, nacięcie do łatwego otwierania, perforacja laserowa, lakier wybiórczy czy folia połączona z papierem z okienkiem.
Najczęstsze zastosowania worków doypack to opakowania na suszone owoce, kawę, herbatę, żywność dla zwierząt, przyprawy, orzechy, słodycze oraz suplementy diety.
Worki doypack mogą być również wykonane z monomateriałów, dzięki czemu są w 100% recyklingowalne.
Worki moletowane
Worki moletowane, idealne do pakowania próżniowego, doskonale sprawdzają się w pakowarkach bezkomorowych i listwowych. Wykonane z barierowej folii PA/PE, mają przetłoczenia w formie siatki, co przyspiesza proces usuwania powietrza podczas pakowania. Są niezastąpione do pakowania mięsa, serów, warzyw i wyrobów cukierniczych.
Właściwości Worków
Worki wielowarstwowe
Worki ze średnią i wysoką barierą
Zakres grubości worków: 55 – 200μ
Wysoka jakość druku fleksograficznego do 10 kolorów
Worki do głębokiego mrożenia
Worki z euro otworem
Worki typu doypack
Worki próżniowe
Nasze worki do pakowania próżniowego posiadają barierę tlenową, co znacznie wydłuża świeżość produktów, chroniąc je przed wysychaniem i utratą smaku. Dostępne są worki PA/PE i PET/PE, zarówno z nadrukiem, jak i bez. Najczęściej stosowane do pakowania mięsa, drobiu, wędlin, kiszonek oraz sera. Mogą być używane w komorowych pakowaczkach próżniowych, zarówno do pakowania w próżni, jak i w atmosferze gazu modyfikowanego (MAP).
Worki do mrożenia
Nasze worki do głębokiego mrożenia, wykonane z modyfikowanej folii LDPE, są przeznaczone do mrożenia w temperaturach aż do -40 stopni Celsjusza. Można je zamówić z nadrukiem lub bez, z dodatkowymi opcjami, jak wypustki, euro otwory, fałdy denne, zaokrąglone narożniki czy klipsy. Najczęstsze zastosowanie obejmuje pakowanie tuszek drobiowych, takich jak kurczaki, króliki i gęsi.
Worki
BagPAK
Produkcja worka w PAKu to kilkuetapowy proces, podczas którego współpracujemy z Klientem od etapu projektu, do etapu pakowania na maszynie w hali Klienta. Twój produkt jest naszym punktem wyjścia. Zaproponujemy i przygotujemy takie rozwiązania, dzięki którym opakowanie będzie estetyczne, bezpieczne i zoptymalizowane zarówno pod kątem struktury, jak i wielkości.
Typy worków
Worki produkowane w PAKu:
- Worki doypack
- Worki próżniowe
- Worki do gotowania
- Worki do mrożenia
- Worki moletowane
- Worki CPP
- Worki mikroperforowane
Właściwości Worków
Worki wielowarstwowe
Worki ze średnią i wysoką barierą
Zakres grubości worków: 55 – 200μ
Wysoka jakość druku fleksograficznego do 10 kolorów
Worki do głębokiego mrożenia
Worki z euro otworem
Worki typu doypack
Worek doypack
Doypack to stojący worek, z możliwością wgrzania struny do zamykania. Jako producent worków doypack możemy wdrożyć szereg rozwiązań, np.: euro otwór ułatwiający zawieszanie, nacięcie ułatwiające otwieranie. Możliwe jest wykonanie perforacji laserowej, zastosowanie lakieru wybiórczego czy połączenie folii z papierem z okienkiem.
Najbardziej popularne zastosowania worków doypack to: opakowanie do suszonych owoców, opakowanie do kawy, opakowanie do herbaty, opakowanie do żywności dla zwierząt, opakowanie do przypraw, opakowanie do orzechów, opakowanie do słodyczy, opakowanie do suplementów diety.
Worki doypack wykonujemy również z monomateriałów – są one wówczas w 100% zdatne do recyklingu.
Worki próżniowe
Worki do próżniowego pakowania żywności posiadają barierę na tlen, co powoduje kilkukrotonie zwiększenie czasy świeżości produktu, a także jego niewysychanie i nietracenie walorów smakowych. Worki PA/PE i worki PET/PE produkowane w PAKu dostarczamy w opcjach z nadrukiem i bez nadruku.
Najbardziej popularne zastosowania worków próżniowych to: pakowanie mięsa, pakowanie drobiu, pakowanie wędlin, pakowanie kiszonej, pakowanie sera.
Sposoby pakowania: pakowaczka próżniowa komorowa, pakowanie w próżni, pakowanie w atmosferze gazu modyfikowanego (MAP).
Worki moletowane
Worki do pakowania próżniowego moletowane są odpowiednim rozwiązaniem do pakowaczek bezkomorowych i pakowarek listwowych. Wykonane są z barierowej folii PA/PE, uszlachetnione przetłoczeniami tworzącymi strukturę siatki, tzw. molety. Dzięki moletowaniu podczas procesu pakowania z worków szybciej odpływa powietrze, dlatego worki moletowane są dedykowane do pakowaczek próżniowych o mniejszej mocy.
Worki moletowane są odpowiednie do pakowania próżniowego mięsa, serów, warzyw, wyrobów cukietniczych.
Worki do mrożenia
Worki do głębokiego mrożenia wykonane są ze zmodyfikowanej folii LDPE, dzięki czemu są doskonale przystosowane do mrożenia w temperaturze do –40 stopni Celcjusza.
Worki do mrożenia proponujemy w opcjach z nadrukiem lub bez nadruku, z wypustką, z euro otworem, z fałdą denną, z zaokrąglonymi narożnikami lub z klipsami.
Najpopularniejsze zastosowanie worków do mrożenia to pakownie tuszek drobiowych: pakowanie kurczaka, pakowanie królika, pakowanie gęsi etc.
Masz pytania?
Zapytaj jednego z naszych doświadczonych opiekunów Klienta. Chętnie pomożemy w dobraniu idealnego opakowania do Twojego produktu!