Opakowania do mięsa - producent
Nasza firma koncentruje się na tworzeniu nowoczesnych rozwiązań opakowaniowych, które odpowiadają na dynamiczne potrzeby rynku. W naszej ofercie znajdują się innowacyjne produkty, takie jak doypacki, worki do pakowania próżniowego, folie strukturalne oraz opakowania przeznaczone do mrożenia i obróbki cieplnej.
Tym, co nas wyróżnia, jest produkcja ekologicznych doypacków wykonanych z monofolii – materiału, który łączy troskę o środowisko z doskonałą funkcjonalnością. Zapewniamy także możliwość indywidualnego nadruku na opakowaniach, co pozwala efektywnie wyróżnić markę i zwiększyć atrakcyjność produktu na półce.
Nasze opakowania znajdują zastosowanie w różnych sektorach, takich jak przemysł mięsny, mleczarski, cukierniczy oraz produkcja karmy dla zwierząt. Kładziemy duży nacisk na estetykę, trwałość i idealne dopasowanie opakowań do specyfiki danego produktu.

Wybierz produkt i sprawdź, co możemy dla Ciebie zrobić
Worki

Worek doypack
W PAK realizujemy pełny proces produkcji worków – od opracowania projektu, przez precyzyjne wykonanie, aż po dostarczenie gotowego produktu do klienta. Każdy etap jest indywidualnie dopasowywany do charakterystyki danego wyrobu, co pozwala nam zapewnić najwyższy standard jakości i funkcjonalności.
Specjalizujemy się w doypackach wykonanych z monofolii, wzbogaconych o nadruk – to innowacyjne i ekologiczne opakowania, które łączą trwałość, estetykę oraz szerokie możliwości personalizacji. Wykorzystanie monomateriałów sprawia, że nasze produkty są bardziej ekologiczne i sprzyjają łatwiejszemu recyklingowi, wspierając działania na rzecz zrównoważonego rozwoju.
Nasze opakowania wyróżniają się wysoką jakością, nowoczesnym wyglądem i idealnym dopasowaniem do konkretnych wymagań technicznych. Wspieramy naszych klientów w budowaniu silnej pozycji na rynku, oferując opakowania, które łączą praktyczność z troską o środowisko naturalne.
Typy worków
Worki produkowane w PAKu:
- Worki doypack
- Worki próżniowe
- Worki do gotowania
- Worki do mrożenia
- Worki moletowane
- Worki CPP
- Worki mikroperforowane



Właściwości Worków

Worki wielowarstwowe

Worki ze średnią i wysoką barierą

Zakres grubości worków: 55 – 200μ

Wysoka jakość druku fleksograficznego do 10 kolorów

Worki do głębokiego mrożenia

Worki z euro otworem

Worki typu doypack
Worki

BagPAK
Produkcja worka w PAKu to kilkuetapowy proces, podczas którego współpracujemy z Klientem od etapu projektu, do etapu pakowania na maszynie w hali Klienta. Twój produkt jest naszym punktem wyjścia. Zaproponujemy i przygotujemy takie rozwiązania, dzięki którym opakowanie będzie estetyczne, bezpieczne i zoptymalizowane zarówno pod kątem struktury, jak i wielkości.



Typy worków
Worki produkowane w PAKu:
- Worki doypack
- Worki próżniowe
- Worki do gotowania
- Worki do mrożenia
- Worki moletowane
- Worki CPP
- Worki mikroperforowane
Właściwości Worków

Worki wielowarstwowe

Worki ze średnią i wysoką barierą

Zakres grubości worków: 55 – 200μ

Wysoka jakość druku fleksograficznego do 10 kolorów

Worki do głębokiego mrożenia

Worki z euro otworem

Worki typu doypack
Worek doypack
Doypack to stojący worek, z możliwością wgrzania struny do zamykania. Jako producent worków doypack możemy wdrożyć szereg rozwiązań, np.: euro otwór ułatwiający zawieszanie, nacięcie ułatwiające otwieranie. Możliwe jest wykonanie perforacji laserowej, zastosowanie lakieru wybiórczego czy połączenie folii z papierem z okienkiem.
Najbardziej popularne zastosowania worków doypack to: opakowanie do suszonych owoców, opakowanie do kawy, opakowanie do herbaty, opakowanie do żywności dla zwierząt, opakowanie do przypraw, opakowanie do orzechów, opakowanie do słodyczy, opakowanie do suplementów diety.
Worki doypack wykonujemy również z monomateriałów – są one wówczas w 100% zdatne do recyklingu.
Worki próżniowe
Worki do próżniowego pakowania żywności posiadają barierę na tlen, co powoduje kilkukrotonie zwiększenie czasy świeżości produktu, a także jego niewysychanie i nietracenie walorów smakowych. Worki PA/PE i worki PET/PE produkowane w PAKu dostarczamy w opcjach z nadrukiem i bez nadruku.
Najbardziej popularne zastosowania worków próżniowych to: pakowanie mięsa, pakowanie drobiu, pakowanie wędlin, pakowanie kiszonej, pakowanie sera.
Sposoby pakowania: pakowaczka próżniowa komorowa, pakowanie w próżni, pakowanie w atmosferze gazu modyfikowanego (MAP).
Worki moletowane
Worki do pakowania próżniowego moletowane są odpowiednim rozwiązaniem do pakowaczek bezkomorowych i pakowarek listwowych. Wykonane są z barierowej folii PA/PE, uszlachetnione przetłoczeniami tworzącymi strukturę siatki, tzw. molety. Dzięki moletowaniu podczas procesu pakowania z worków szybciej odpływa powietrze, dlatego worki moletowane są dedykowane do pakowaczek próżniowych o mniejszej mocy.
Worki moletowane są odpowiednie do pakowania próżniowego mięsa, serów, warzyw, wyrobów cukietniczych.
Worki do mrożenia
Worki do głębokiego mrożenia wykonane są ze zmodyfikowanej folii LDPE, dzięki czemu są doskonale przystosowane do mrożenia w temperaturze do –40 stopni Celcjusza.
Worki do mrożenia proponujemy w opcjach z nadrukiem lub bez nadruku, z wypustką, z euro otworem, z fałdą denną, z zaokrąglonymi narożnikami lub z klipsami.
Najpopularniejsze zastosowanie worków do mrożenia to pakownie tuszek drobiowych: pakowanie kurczaka, pakowanie królika, pakowanie gęsi etc.
Masz pytania?
Zapytaj jednego z naszych doświadczonych opiekunów Klienta. Chętnie pomożemy w dobraniu idealnego opakowania do Twojego produktu!
