Opakowania do serów - producent
Nasza firma koncentruje się na tworzeniu nowoczesnych opakowań, które odpowiadają na dynamicznie zmieniające się potrzeby rynku. W naszej ofercie znajdują się innowacyjne rozwiązania, takie jak doypacki, worki do pakowania próżniowego, folie o różnych strukturach oraz opakowania przystosowane do mrożenia i obróbki cieplnej.
Wyróżnia nas produkcja przyjaznych środowisku doypacków wykonanych z monofolii – materiału łączącego ekologię z wysoką użytecznością. Oferujemy także opcję indywidualnego nadruku na opakowaniach, co sprzyja wyróżnieniu marki i przyciąga uwagę klientów.
Nasze produkty znajdują zastosowanie w wielu sektorach, w tym w branży mięsnej, mleczarskiej, cukierniczej oraz w produkcji karmy dla zwierząt. Zapewniamy estetyczne, trwałe i idealnie dopasowane opakowania, które odpowiadają specyfice danego produktu.

Wybierz produkt i sprawdź, co możemy dla Ciebie zrobić
Worki

Worek doypack
W PAK kompleksowo realizujemy proces produkcji worków – od etapu projektowania, przez dokładne wykonanie, aż po dostarczenie gotowych opakowań do klienta. Każdy z tych etapów jest dostosowywany do specyfiki danego produktu, co pozwala nam zapewniać najwyższą jakość i niezawodność oferowanych rozwiązań.
Specjalizujemy się w produkcji doypacków z monofolii, które mogą być personalizowane poprzez indywidualne nadruki. To innowacyjne i przyjazne środowisku opakowania, łączące wytrzymałość, atrakcyjny wygląd i szerokie możliwości dostosowania do potrzeb klienta. Jednorodne materiały ułatwiają ich recykling, wspierając ekologiczne podejście i zasady zrównoważonego rozwoju.
Naszym znakiem rozpoznawczym jest precyzja i dbałość o szczegóły – oferowane opakowania wyróżniają się estetyką, solidnym wykonaniem oraz zgodnością z wymogami technologicznymi. Wspieramy naszych klientów w budowaniu silnej tożsamości marki, dostarczając funkcjonalne, a zarazem odpowiedzialne środowiskowo rozwiązania.
Typy worków
Worki produkowane w PAKu:
- Worki doypack
- Worki próżniowe
- Worki do gotowania
- Worki do mrożenia
- Worki moletowane
- Worki CPP
- Worki mikroperforowane



Właściwości Worków

Worki wielowarstwowe

Worki ze średnią i wysoką barierą

Zakres grubości worków: 55 – 200μ

Wysoka jakość druku fleksograficznego do 10 kolorów

Worki do głębokiego mrożenia

Worki z euro otworem

Worki typu doypack
Worki

BagPAK
Produkcja worka w PAKu to kilkuetapowy proces, podczas którego współpracujemy z Klientem od etapu projektu, do etapu pakowania na maszynie w hali Klienta. Twój produkt jest naszym punktem wyjścia. Zaproponujemy i przygotujemy takie rozwiązania, dzięki którym opakowanie będzie estetyczne, bezpieczne i zoptymalizowane zarówno pod kątem struktury, jak i wielkości.



Typy worków
Worki produkowane w PAKu:
- Worki doypack
- Worki próżniowe
- Worki do gotowania
- Worki do mrożenia
- Worki moletowane
- Worki CPP
- Worki mikroperforowane
Właściwości Worków

Worki wielowarstwowe

Worki ze średnią i wysoką barierą

Zakres grubości worków: 55 – 200μ

Wysoka jakość druku fleksograficznego do 10 kolorów

Worki do głębokiego mrożenia

Worki z euro otworem

Worki typu doypack
Worek doypack
Doypack to stojący worek, z możliwością wgrzania struny do zamykania. Jako producent worków doypack możemy wdrożyć szereg rozwiązań, np.: euro otwór ułatwiający zawieszanie, nacięcie ułatwiające otwieranie. Możliwe jest wykonanie perforacji laserowej, zastosowanie lakieru wybiórczego czy połączenie folii z papierem z okienkiem.
Najbardziej popularne zastosowania worków doypack to: opakowanie do suszonych owoców, opakowanie do kawy, opakowanie do herbaty, opakowanie do żywności dla zwierząt, opakowanie do przypraw, opakowanie do orzechów, opakowanie do słodyczy, opakowanie do suplementów diety.
Worki doypack wykonujemy również z monomateriałów – są one wówczas w 100% zdatne do recyklingu.
Worki próżniowe
Worki do próżniowego pakowania żywności posiadają barierę na tlen, co powoduje kilkukrotonie zwiększenie czasy świeżości produktu, a także jego niewysychanie i nietracenie walorów smakowych. Worki PA/PE i worki PET/PE produkowane w PAKu dostarczamy w opcjach z nadrukiem i bez nadruku.
Najbardziej popularne zastosowania worków próżniowych to: pakowanie mięsa, pakowanie drobiu, pakowanie wędlin, pakowanie kiszonej, pakowanie sera.
Sposoby pakowania: pakowaczka próżniowa komorowa, pakowanie w próżni, pakowanie w atmosferze gazu modyfikowanego (MAP).
Worki moletowane
Worki do pakowania próżniowego moletowane są odpowiednim rozwiązaniem do pakowaczek bezkomorowych i pakowarek listwowych. Wykonane są z barierowej folii PA/PE, uszlachetnione przetłoczeniami tworzącymi strukturę siatki, tzw. molety. Dzięki moletowaniu podczas procesu pakowania z worków szybciej odpływa powietrze, dlatego worki moletowane są dedykowane do pakowaczek próżniowych o mniejszej mocy.
Worki moletowane są odpowiednie do pakowania próżniowego mięsa, serów, warzyw, wyrobów cukietniczych.
Worki do mrożenia
Worki do głębokiego mrożenia wykonane są ze zmodyfikowanej folii LDPE, dzięki czemu są doskonale przystosowane do mrożenia w temperaturze do –40 stopni Celcjusza.
Worki do mrożenia proponujemy w opcjach z nadrukiem lub bez nadruku, z wypustką, z euro otworem, z fałdą denną, z zaokrąglonymi narożnikami lub z klipsami.
Najpopularniejsze zastosowanie worków do mrożenia to pakownie tuszek drobiowych: pakowanie kurczaka, pakowanie królika, pakowanie gęsi etc.
Masz pytania?
Zapytaj jednego z naszych doświadczonych opiekunów Klienta. Chętnie pomożemy w dobraniu idealnego opakowania do Twojego produktu!
