Torebki strunowe doypack z nadrukiem
W naszej ofercie znajdziesz zaawansowane technologicznie opakowania, takie jak worki doypack, próżniowe, moletowane, z nadrukiem oraz worki do mrożenia i gotowania. Produkty te są powszechnie wykorzystywane w przemyśle mięsnym, nabiałowym, a także w opakowaniach słodyczy i karmy dla zwierząt.
Wybierz produkt i sprawdź, co możemy dla Ciebie zrobić
Worki
BagPAK
W PAKu proces produkcji worków przebiega od koncepcji projektowej aż po etap pakowania na maszynach w zakładzie Klienta. Ścisła współpraca na każdym etapie pozwala nam opracowywać indywidualne rozwiązania. Tworzymy opakowania, które są nie tylko estetyczne i bezpieczne, ale również idealnie dostosowane pod kątem rozmiaru i struktury.
Typy worków
Worki produkowane w PAKu:
- Worki doypack
- Worki próżniowe
- Worki do gotowania
- Worki do mrożenia
- Worki moletowane
- Worki CPP
- Worki mikroperforowane
Worek doypack
Stojący worek typu doypack, często wyposażony w zamknięcie strunowe, to jeden z naszych flagowych produktów. Proponujemy różnorodne opcje, w tym euro otwór do zawieszania, specjalne nacięcie do łatwego otwierania, laserową perforację, lakier wybiórczy oraz kombinację papieru i folii z okienkiem.
Worki moletowane
Worki moletowane, wykonane z barierowej folii PA/PE, są przystosowane do pakowania próżniowego w maszynach bezkomorowych i listwowych. Wyposażone w siatkowe przetłoczenia, ułatwiają usuwanie powietrza, co przyspiesza proces pakowania. Świetnie sprawdzają się do przechowywania mięsa, serów, warzyw oraz wyrobów cukierniczych.
Właściwości Worków
Worki wielowarstwowe
Worki ze średnią i wysoką barierą
Zakres grubości worków: 55 – 200μ
Wysoka jakość druku fleksograficznego do 10 kolorów
Worki do głębokiego mrożenia
Worki z euro otworem
Worki typu doypack
Worki próżniowe
Worki do pakowania próżniowego, dzięki barierze tlenowej, pozwalają na znaczne wydłużenie świeżości produktów i ochronę przed wysychaniem czy utratą smaku. W naszej ofercie znajdują się worki PA/PE oraz PET/PE, dostępne w wersji z nadrukiem lub bez. Są one powszechnie używane do pakowania mięsa, drobiu, wędlin, sera oraz kiszonek, a ich zastosowanie w pakowaczkach komorowych umożliwia pakowanie zarówno w próżni, jak i w atmosferze gazów modyfikowanych (MAP).
Worki do mrożenia
Wykonane z folii LDPE worki do głębokiego mrożenia są zaprojektowane, by wytrzymać temperatury do -40°C. Oferujemy modele z nadrukiem i bez, z możliwością dodania euro otworów, fałd dennych, zaokrąglonych narożników, klipsów czy wypustek. To idealne rozwiązanie do pakowania tuszek drobiowych, takich jak kurczaki, króliki i gęsi.
Worki
BagPAK
Produkcja worka w PAKu to kilkuetapowy proces, podczas którego współpracujemy z Klientem od etapu projektu, do etapu pakowania na maszynie w hali Klienta. Twój produkt jest naszym punktem wyjścia. Zaproponujemy i przygotujemy takie rozwiązania, dzięki którym opakowanie będzie estetyczne, bezpieczne i zoptymalizowane zarówno pod kątem struktury, jak i wielkości.
Typy worków
Worki produkowane w PAKu:
- Worki doypack
- Worki próżniowe
- Worki do gotowania
- Worki do mrożenia
- Worki moletowane
- Worki CPP
- Worki mikroperforowane
Właściwości Worków
Worki wielowarstwowe
Worki ze średnią i wysoką barierą
Zakres grubości worków: 55 – 200μ
Wysoka jakość druku fleksograficznego do 10 kolorów
Worki do głębokiego mrożenia
Worki z euro otworem
Worki typu doypack
Worek doypack
Doypack to stojący worek, z możliwością wgrzania struny do zamykania. Jako producent worków doypack możemy wdrożyć szereg rozwiązań, np.: euro otwór ułatwiający zawieszanie, nacięcie ułatwiające otwieranie. Możliwe jest wykonanie perforacji laserowej, zastosowanie lakieru wybiórczego czy połączenie folii z papierem z okienkiem.
Najbardziej popularne zastosowania worków doypack to: opakowanie do suszonych owoców, opakowanie do kawy, opakowanie do herbaty, opakowanie do żywności dla zwierząt, opakowanie do przypraw, opakowanie do orzechów, opakowanie do słodyczy, opakowanie do suplementów diety.
Worki doypack wykonujemy również z monomateriałów – są one wówczas w 100% zdatne do recyklingu.
Worki próżniowe
Worki do próżniowego pakowania żywności posiadają barierę na tlen, co powoduje kilkukrotonie zwiększenie czasy świeżości produktu, a także jego niewysychanie i nietracenie walorów smakowych. Worki PA/PE i worki PET/PE produkowane w PAKu dostarczamy w opcjach z nadrukiem i bez nadruku.
Najbardziej popularne zastosowania worków próżniowych to: pakowanie mięsa, pakowanie drobiu, pakowanie wędlin, pakowanie kiszonej, pakowanie sera.
Sposoby pakowania: pakowaczka próżniowa komorowa, pakowanie w próżni, pakowanie w atmosferze gazu modyfikowanego (MAP).
Worki moletowane
Worki do pakowania próżniowego moletowane są odpowiednim rozwiązaniem do pakowaczek bezkomorowych i pakowarek listwowych. Wykonane są z barierowej folii PA/PE, uszlachetnione przetłoczeniami tworzącymi strukturę siatki, tzw. molety. Dzięki moletowaniu podczas procesu pakowania z worków szybciej odpływa powietrze, dlatego worki moletowane są dedykowane do pakowaczek próżniowych o mniejszej mocy.
Worki moletowane są odpowiednie do pakowania próżniowego mięsa, serów, warzyw, wyrobów cukietniczych.
Worki do mrożenia
Worki do głębokiego mrożenia wykonane są ze zmodyfikowanej folii LDPE, dzięki czemu są doskonale przystosowane do mrożenia w temperaturze do –40 stopni Celcjusza.
Worki do mrożenia proponujemy w opcjach z nadrukiem lub bez nadruku, z wypustką, z euro otworem, z fałdą denną, z zaokrąglonymi narożnikami lub z klipsami.
Najpopularniejsze zastosowanie worków do mrożenia to pakownie tuszek drobiowych: pakowanie kurczaka, pakowanie królika, pakowanie gęsi etc.
Masz pytania?
Zapytaj jednego z naszych doświadczonych opiekunów Klienta. Chętnie pomożemy w dobraniu idealnego opakowania do Twojego produktu!