Producent opakowań Doypack – folie PA PE, torebki strunowe i opakowania z nadrukiem
Nasza firma specjalizuje się w produkcji innowacyjnych opakowań, takich jak worki doypack, próżniowe, moletowane, z nadrukiem oraz worki przystosowane do gotowania i mrożenia. Nasze rozwiązania znajdują zastosowanie w wielu sektorach, w tym w branży mięsnej, nabiałowej, a także w pakowaniu słodyczy i karmy dla zwierząt.
Wybierz produkt i sprawdź, co możemy dla Ciebie zrobić
Worki
BagPAK
Proces produkcji worka w PAKu obejmuje pełny cykl, zaczynając od projektu, a kończąc na wdrożeniu i pakowaniu na maszynach w hali Klienta. Nasza współpraca obejmuje każdy etap, dopasowując rozwiązania do specyfiki Twojego produktu. Tworzymy opakowania estetyczne, trwałe i idealnie dostosowane do wymagań strukturalnych i wymiarowych.
Typy worków
Worki produkowane w PAKu:
- Worki doypack
- Worki próżniowe
- Worki do gotowania
- Worki do mrożenia
- Worki moletowane
- Worki CPP
- Worki mikroperforowane
Worek doypack
Doypack to praktyczny worek stojący, który może być wyposażony w zamknięcie strunowe. W naszej ofercie znajdziesz wiele dodatkowych funkcji, takich jak euro otwór do zawieszania, łatwe nacięcie otwierające, perforację laserową, wybiórczy lakier czy połączenie folii z papierem i okienkiem.
Worki moletowane
Worki moletowane to doskonałe rozwiązanie do pakowania próżniowego w urządzeniach bezkomorowych i listwowych. Wykonane z wytrzymałej folii barierowej PA/PE, posiadają specjalne tłoczenia w formie siatki, które umożliwiają szybkie i skuteczne usuwanie powietrza. Idealnie sprawdzają się przy pakowaniu mięsa, serów, warzyw oraz produktów cukierniczych.
Właściwości Worków
Worki wielowarstwowe
Worki ze średnią i wysoką barierą
Zakres grubości worków: 55 – 200μ
Wysoka jakość druku fleksograficznego do 10 kolorów
Worki do głębokiego mrożenia
Worki z euro otworem
Worki typu doypack
Worki próżniowe
Worki do pakowania próżniowego wyposażone są w barierę tlenową, która skutecznie przedłuża świeżość produktów, zabezpieczając je przed wysychaniem i utratą walorów smakowych. Dostępne w wersjach PA/PE i PET/PE, z nadrukiem lub bez, są idealnym rozwiązaniem do pakowania mięsa, drobiu, wędlin, kiszonek i sera. Doskonale sprawdzają się w pakowaczkach próżniowych komorowych, zarówno w przypadku pakowania w próżni, jak i w atmosferze modyfikowanej (MAP).
Worki do mrożenia
Nasze worki do głębokiego mrożenia, stworzone z wysokiej jakości folii LDPE, zapewniają trwałość nawet w temperaturach do -40°C. Dostępne w wersji z nadrukiem lub bez, oferują różnorodne opcje, takie jak wypustki, euro otwory, fałdy denne, zaokrąglone narożniki czy klipsy. Idealne do pakowania tuszek drobiowych, w tym kurczaków, królików i gęsi.
Worki
BagPAK
Produkcja worka w PAKu to kilkuetapowy proces, podczas którego współpracujemy z Klientem od etapu projektu, do etapu pakowania na maszynie w hali Klienta. Twój produkt jest naszym punktem wyjścia. Zaproponujemy i przygotujemy takie rozwiązania, dzięki którym opakowanie będzie estetyczne, bezpieczne i zoptymalizowane zarówno pod kątem struktury, jak i wielkości.
Typy worków
Worki produkowane w PAKu:
- Worki doypack
- Worki próżniowe
- Worki do gotowania
- Worki do mrożenia
- Worki moletowane
- Worki CPP
- Worki mikroperforowane
Właściwości Worków
Worki wielowarstwowe
Worki ze średnią i wysoką barierą
Zakres grubości worków: 55 – 200μ
Wysoka jakość druku fleksograficznego do 10 kolorów
Worki do głębokiego mrożenia
Worki z euro otworem
Worki typu doypack
Worek doypack
Doypack to stojący worek, z możliwością wgrzania struny do zamykania. Jako producent worków doypack możemy wdrożyć szereg rozwiązań, np.: euro otwór ułatwiający zawieszanie, nacięcie ułatwiające otwieranie. Możliwe jest wykonanie perforacji laserowej, zastosowanie lakieru wybiórczego czy połączenie folii z papierem z okienkiem.
Najbardziej popularne zastosowania worków doypack to: opakowanie do suszonych owoców, opakowanie do kawy, opakowanie do herbaty, opakowanie do żywności dla zwierząt, opakowanie do przypraw, opakowanie do orzechów, opakowanie do słodyczy, opakowanie do suplementów diety.
Worki doypack wykonujemy również z monomateriałów – są one wówczas w 100% zdatne do recyklingu.
Worki próżniowe
Worki do próżniowego pakowania żywności posiadają barierę na tlen, co powoduje kilkukrotonie zwiększenie czasy świeżości produktu, a także jego niewysychanie i nietracenie walorów smakowych. Worki PA/PE i worki PET/PE produkowane w PAKu dostarczamy w opcjach z nadrukiem i bez nadruku.
Najbardziej popularne zastosowania worków próżniowych to: pakowanie mięsa, pakowanie drobiu, pakowanie wędlin, pakowanie kiszonej, pakowanie sera.
Sposoby pakowania: pakowaczka próżniowa komorowa, pakowanie w próżni, pakowanie w atmosferze gazu modyfikowanego (MAP).
Worki moletowane
Worki do pakowania próżniowego moletowane są odpowiednim rozwiązaniem do pakowaczek bezkomorowych i pakowarek listwowych. Wykonane są z barierowej folii PA/PE, uszlachetnione przetłoczeniami tworzącymi strukturę siatki, tzw. molety. Dzięki moletowaniu podczas procesu pakowania z worków szybciej odpływa powietrze, dlatego worki moletowane są dedykowane do pakowaczek próżniowych o mniejszej mocy.
Worki moletowane są odpowiednie do pakowania próżniowego mięsa, serów, warzyw, wyrobów cukietniczych.
Worki do mrożenia
Worki do głębokiego mrożenia wykonane są ze zmodyfikowanej folii LDPE, dzięki czemu są doskonale przystosowane do mrożenia w temperaturze do –40 stopni Celcjusza.
Worki do mrożenia proponujemy w opcjach z nadrukiem lub bez nadruku, z wypustką, z euro otworem, z fałdą denną, z zaokrąglonymi narożnikami lub z klipsami.
Najpopularniejsze zastosowanie worków do mrożenia to pakownie tuszek drobiowych: pakowanie kurczaka, pakowanie królika, pakowanie gęsi etc.
Masz pytania?
Zapytaj jednego z naszych doświadczonych opiekunów Klienta. Chętnie pomożemy w dobraniu idealnego opakowania do Twojego produktu!