Torebki Doypack
Specjalizujemy się w projektowaniu i produkcji nowoczesnych opakowań, w tym worków doypack, worków próżniowych, worków moletowanych, worków z nadrukiem oraz worków do gotowania i mrożenia. Nasze produkty znajdują zastosowanie między innymi w branży mięsnej, nabiałowej, a także w opakowaniach na słodycze oraz karmę dla zwierząt.
Wybierz produkt i sprawdź, co możemy dla Ciebie zrobić
Worki
BagPAK
Produkcja worka w PAKu przebiega przez kilka kluczowych etapów, podczas których ściśle współpracujemy z Klientem od fazy projektowej aż po pakowanie na maszynach w jego hali. Twoje produkty są podstawą do opracowania rozwiązania. Oferujemy i przygotowujemy opakowania, które są estetyczne, bezpieczne i idealnie dostosowane pod względem struktury oraz rozmiaru.
Typy worków
Worki produkowane w PAKu:
- Worki doypack
- Worki próżniowe
- Worki do gotowania
- Worki do mrożenia
- Worki moletowane
- Worki CPP
- Worki mikroperforowane
Worek doypack
Doypack to stojący worek wyposażony w opcjonalną strunę do zamykania. Jako producent tych opakowań oferujemy różne udogodnienia, takie jak: euro otwór do zawieszania, nacięcie ułatwiające otwieranie, perforację laserową, wybiórczy lakier czy połączenie folii z papierem z okienkiem.
Worki doypack znajdują zastosowanie głównie jako opakowania na suszone owoce, kawę, herbatę, żywność dla zwierząt, przyprawy, orzechy, słodycze oraz suplementy diety.
Worki doypack mogą być także wykonane z monomateriałów, co sprawia, że są całkowicie recyklingowalne.
Worki moletowane
Moletowane worki do pakowania próżniowego, wykonane z barierowej folii PA/PE, idealnie nadają się do pakowarek bezkomorowych i listwowych. Dzięki przetłoczeniom tworzącym strukturę siatki, proces usuwania powietrza podczas pakowania jest szybszy. Te worki są doskonałe do pakowania próżniowego mięsa, serów, warzyw oraz wyrobów cukierniczych.
Właściwości Worków
Worki wielowarstwowe
Worki ze średnią i wysoką barierą
Zakres grubości worków: 55 – 200μ
Wysoka jakość druku fleksograficznego do 10 kolorów
Worki do głębokiego mrożenia
Worki z euro otworem
Worki typu doypack
Worki próżniowe
Worki do mrożenia
Worki do głębokiego mrożenia z modyfikowanej folii LDPE umożliwiają mrożenie w temperaturach do -40 stopni Celsjusza. Są dostępne z nadrukiem lub bez oraz z różnymi opcjami, w tym wypustkami, euro otworami, fałdami dennymi, zaokrąglonymi narożnikami i klipsami. Najczęściej wykorzystuje się je do pakowania tuszek drobiowych, takich jak kurczaki, króliki oraz gęsi.
Worki
BagPAK
Produkcja worka w PAKu to kilkuetapowy proces, podczas którego współpracujemy z Klientem od etapu projektu, do etapu pakowania na maszynie w hali Klienta. Twój produkt jest naszym punktem wyjścia. Zaproponujemy i przygotujemy takie rozwiązania, dzięki którym opakowanie będzie estetyczne, bezpieczne i zoptymalizowane zarówno pod kątem struktury, jak i wielkości.
Typy worków
Worki produkowane w PAKu:
- Worki doypack
- Worki próżniowe
- Worki do gotowania
- Worki do mrożenia
- Worki moletowane
- Worki CPP
- Worki mikroperforowane
Właściwości Worków
Worki wielowarstwowe
Worki ze średnią i wysoką barierą
Zakres grubości worków: 55 – 200μ
Wysoka jakość druku fleksograficznego do 10 kolorów
Worki do głębokiego mrożenia
Worki z euro otworem
Worki typu doypack
Worek doypack
Doypack to stojący worek, z możliwością wgrzania struny do zamykania. Jako producent worków doypack możemy wdrożyć szereg rozwiązań, np.: euro otwór ułatwiający zawieszanie, nacięcie ułatwiające otwieranie. Możliwe jest wykonanie perforacji laserowej, zastosowanie lakieru wybiórczego czy połączenie folii z papierem z okienkiem.
Najbardziej popularne zastosowania worków doypack to: opakowanie do suszonych owoców, opakowanie do kawy, opakowanie do herbaty, opakowanie do żywności dla zwierząt, opakowanie do przypraw, opakowanie do orzechów, opakowanie do słodyczy, opakowanie do suplementów diety.
Worki doypack wykonujemy również z monomateriałów – są one wówczas w 100% zdatne do recyklingu.
Worki próżniowe
Worki do próżniowego pakowania żywności posiadają barierę na tlen, co powoduje kilkukrotonie zwiększenie czasy świeżości produktu, a także jego niewysychanie i nietracenie walorów smakowych. Worki PA/PE i worki PET/PE produkowane w PAKu dostarczamy w opcjach z nadrukiem i bez nadruku.
Najbardziej popularne zastosowania worków próżniowych to: pakowanie mięsa, pakowanie drobiu, pakowanie wędlin, pakowanie kiszonej, pakowanie sera.
Sposoby pakowania: pakowaczka próżniowa komorowa, pakowanie w próżni, pakowanie w atmosferze gazu modyfikowanego (MAP).
Worki moletowane
Worki do pakowania próżniowego moletowane są odpowiednim rozwiązaniem do pakowaczek bezkomorowych i pakowarek listwowych. Wykonane są z barierowej folii PA/PE, uszlachetnione przetłoczeniami tworzącymi strukturę siatki, tzw. molety. Dzięki moletowaniu podczas procesu pakowania z worków szybciej odpływa powietrze, dlatego worki moletowane są dedykowane do pakowaczek próżniowych o mniejszej mocy.
Worki moletowane są odpowiednie do pakowania próżniowego mięsa, serów, warzyw, wyrobów cukietniczych.
Worki do mrożenia
Worki do głębokiego mrożenia wykonane są ze zmodyfikowanej folii LDPE, dzięki czemu są doskonale przystosowane do mrożenia w temperaturze do –40 stopni Celcjusza.
Worki do mrożenia proponujemy w opcjach z nadrukiem lub bez nadruku, z wypustką, z euro otworem, z fałdą denną, z zaokrąglonymi narożnikami lub z klipsami.
Najpopularniejsze zastosowanie worków do mrożenia to pakownie tuszek drobiowych: pakowanie kurczaka, pakowanie królika, pakowanie gęsi etc.
Masz pytania?
Zapytaj jednego z naszych doświadczonych opiekunów Klienta. Chętnie pomożemy w dobraniu idealnego opakowania do Twojego produktu!