Torebki i worki Doypack – papierowe, strunowe, z nadrukiem i specjalistyczne rozwiązania
Tworzymy nowoczesne opakowania, w tym worki doypack, worki próżniowe, moletowane, z nadrukiem oraz przystosowane do gotowania i mrożenia. Nasze produkty doskonale sprawdzają się w przemyśle mięsnym, nabiałowym, a także w pakowaniu słodyczy i karmy dla zwierząt domowych.
Wybierz produkt i sprawdź, co możemy dla Ciebie zrobić
Worki
BagPAK
Produkcja worków w PAKu rozpoczyna się od precyzyjnego planowania w fazie projektowej i trwa aż do finalnego pakowania w zakładzie Klienta. Każdy produkt jest dla nas inspiracją do stworzenia dedykowanego rozwiązania. Oferujemy opakowania wyróżniające się estetyką, bezpieczeństwem i optymalnym dopasowaniem do wymagań struktury i rozmiaru.
Typy worków
Worki produkowane w PAKu:
- Worki doypack
- Worki próżniowe
- Worki do gotowania
- Worki do mrożenia
- Worki moletowane
- Worki CPP
- Worki mikroperforowane
Worek doypack
Doypack to funkcjonalne opakowanie stojące, które może posiadać zamknięcie strunowe. Jako producent dostarczamy rozwiązania z dodatkowymi opcjami, takimi jak euro otwór do zawieszania, nacięcie ułatwiające otwieranie, perforacja laserowa, selektywny lakier oraz kombinacja folii z papierem z okienkiem.
Worki moletowane
Przeznaczone do pakowania próżniowego worki moletowane świetnie działają w pakowarkach bezkomorowych i listwowych. Dzięki strukturze z tłoczeniami siatkowymi oraz materiałowi PA/PE, proces odsysania powietrza jest szybszy i bardziej efektywny. To niezawodny wybór do pakowania mięsa, serów, warzyw czy słodkich wypieków.
Właściwości Worków
Worki wielowarstwowe
Worki ze średnią i wysoką barierą
Zakres grubości worków: 55 – 200μ
Wysoka jakość druku fleksograficznego do 10 kolorów
Worki do głębokiego mrożenia
Worki z euro otworem
Worki typu doypack
Worki próżniowe
Worki próżniowe z barierą na tlen gwarantują dłuższą świeżość produktów, chroniąc je przed wysychaniem i utratą smaku. Oferujemy worki PA/PE i PET/PE, które dostępne są zarówno w wersji z nadrukiem, jak i bez. Najczęściej stosowane są do pakowania mięsa, drobiu, wędlin, serów oraz kiszonek. Można je używać w komorowych pakowaczkach próżniowych, zarówno do próżni, jak i atmosfery gazu modyfikowanego (MAP).
Worki do mrożenia
Worki do głębokiego mrożenia, wykonane z modyfikowanej folii LDPE, są przeznaczone do pracy w ekstremalnych temperaturach sięgających -40°C. Możemy je dostosować do Twoich potrzeb, oferując opcje takie jak nadruk, wypustki, euro otwory, fałdy denne czy klipsy. Sprawdzają się szczególnie w pakowaniu drobiu, np. kurczaków, królików czy gęsi.
Worki
BagPAK
Produkcja worka w PAKu to kilkuetapowy proces, podczas którego współpracujemy z Klientem od etapu projektu, do etapu pakowania na maszynie w hali Klienta. Twój produkt jest naszym punktem wyjścia. Zaproponujemy i przygotujemy takie rozwiązania, dzięki którym opakowanie będzie estetyczne, bezpieczne i zoptymalizowane zarówno pod kątem struktury, jak i wielkości.
Typy worków
Worki produkowane w PAKu:
- Worki doypack
- Worki próżniowe
- Worki do gotowania
- Worki do mrożenia
- Worki moletowane
- Worki CPP
- Worki mikroperforowane
Właściwości Worków
Worki wielowarstwowe
Worki ze średnią i wysoką barierą
Zakres grubości worków: 55 – 200μ
Wysoka jakość druku fleksograficznego do 10 kolorów
Worki do głębokiego mrożenia
Worki z euro otworem
Worki typu doypack
Worek doypack
Doypack to stojący worek, z możliwością wgrzania struny do zamykania. Jako producent worków doypack możemy wdrożyć szereg rozwiązań, np.: euro otwór ułatwiający zawieszanie, nacięcie ułatwiające otwieranie. Możliwe jest wykonanie perforacji laserowej, zastosowanie lakieru wybiórczego czy połączenie folii z papierem z okienkiem.
Najbardziej popularne zastosowania worków doypack to: opakowanie do suszonych owoców, opakowanie do kawy, opakowanie do herbaty, opakowanie do żywności dla zwierząt, opakowanie do przypraw, opakowanie do orzechów, opakowanie do słodyczy, opakowanie do suplementów diety.
Worki doypack wykonujemy również z monomateriałów – są one wówczas w 100% zdatne do recyklingu.
Worki próżniowe
Worki do próżniowego pakowania żywności posiadają barierę na tlen, co powoduje kilkukrotonie zwiększenie czasy świeżości produktu, a także jego niewysychanie i nietracenie walorów smakowych. Worki PA/PE i worki PET/PE produkowane w PAKu dostarczamy w opcjach z nadrukiem i bez nadruku.
Najbardziej popularne zastosowania worków próżniowych to: pakowanie mięsa, pakowanie drobiu, pakowanie wędlin, pakowanie kiszonej, pakowanie sera.
Sposoby pakowania: pakowaczka próżniowa komorowa, pakowanie w próżni, pakowanie w atmosferze gazu modyfikowanego (MAP).
Worki moletowane
Worki do pakowania próżniowego moletowane są odpowiednim rozwiązaniem do pakowaczek bezkomorowych i pakowarek listwowych. Wykonane są z barierowej folii PA/PE, uszlachetnione przetłoczeniami tworzącymi strukturę siatki, tzw. molety. Dzięki moletowaniu podczas procesu pakowania z worków szybciej odpływa powietrze, dlatego worki moletowane są dedykowane do pakowaczek próżniowych o mniejszej mocy.
Worki moletowane są odpowiednie do pakowania próżniowego mięsa, serów, warzyw, wyrobów cukietniczych.
Worki do mrożenia
Worki do głębokiego mrożenia wykonane są ze zmodyfikowanej folii LDPE, dzięki czemu są doskonale przystosowane do mrożenia w temperaturze do –40 stopni Celcjusza.
Worki do mrożenia proponujemy w opcjach z nadrukiem lub bez nadruku, z wypustką, z euro otworem, z fałdą denną, z zaokrąglonymi narożnikami lub z klipsami.
Najpopularniejsze zastosowanie worków do mrożenia to pakownie tuszek drobiowych: pakowanie kurczaka, pakowanie królika, pakowanie gęsi etc.
Masz pytania?
Zapytaj jednego z naszych doświadczonych opiekunów Klienta. Chętnie pomożemy w dobraniu idealnego opakowania do Twojego produktu!