Logo 89

Skontaktuj się z nami:
tel: 885 563 079

Konfekcja

Uszlachetnianie osłonek

Marszczenie osłonek do wędlin od dawna z powodzeniem uzupełnia ofertę uszlachetniania osłonek. Nieodzowna operacja na końcu drogi przetwarzania osłonek zjednała sobie bardzo liczne grono klientów. Wszystkie typy osłonek stosowanych w przemyśle mięsnym są oferowane w postaci marszczonej. Na życzenie klientów dostosowuje się długość odcinków do indywidualnych potrzeb odbiorcy. Standardowe długości to: 20 mb, 25 mb i 30 mb.

NADRUKI NA OSŁONKACH METODĄ UV

Nadruki na osłonkach sztucznych do wędlin metodą UV to przebój ostatnich lat i bezsporna rewolucja, w dziedzinie nadruków na osłonkach poliamidowych. Bardzo wysoka jakość uzyskiwanych nadruków do 10 kolorów jest w stanie zaspokoić najbardziej wybredne gusta klientów. Pełna mobilność w zakresie konfiguracji kolorów na maszynie stwarza olbrzymie możliwości druku. Dowolna możliwość operowania w zakresie 10 kolorów wg następującego wykazu: 10+0, 9+1, 8+2, 7+3, 6+4, 5+5.

NADRUKI NA OSŁONKACH TECHNIKĄ TRADYCYJNĄ

Nadruki na osłonkach techniką tradycyjną to od wielu lat stosowana metoda wykonywania nadruków na osłonkach: poliamidowych, celulozowych, białkowych i fibrousowych. W różnych konfiguracjach kolorów na maszynach drukarskich, można uzyskać bardzo ciekawe i niezwykle efektowne rozwiązania graficzne współczesnych nadruków na osłonkach. Druk synchroniczny, czyli dwustronny, stwarza możliwość równomiernego rozłożenia elementów grafiki na obydwóch stronach osłonki. Nadruki do ośmiu kolorów w wystarczający sposób spełniają swoją rolę w tej dziedzinie.

PEREFOROWANIE

Perforowanie osłonek jest operacją często stosowaną w branży osłonek fibrousowych łatwo zdejmowalnych o dużych kalibrach od ø 90 do ø 120.

Perforacji również poddaje się folię, wykorzystywaną do pakowania wędlin podsuszanych w automatach pakujących typu flow pack lub do produkcji worków foliowych, z takim samym przeznaczenim. Za równo osłonki jak i folie mogą być opatrzone wielobarwnym nadrukiem.

WIANKOWANIE

Wiankowanie to proces produkcyjny, za pomocą którego uzyskujemy kształt osłonki podobny do wyrobów produkowanych w jelitach naturalnych. Specjalna obróbka kształtowania pozwala osłonce zachować wygląd jelita naturalnego i nadać wędlinom swojski, apetyczny wygląd w kształcie wianka. Poza tym osłonki wiankowe są wytrzymałe podczas napełniania i klipsowania, gwarantują sprawny i efektywny przebieg procesu technologicznego.Obróbce wiankowania poddawane są osłonki barierowe od fi 35 do fi 85.

Oferujemy osłonki wiankowe w dwóch opcjach:

  • marszczone w raupach a’ 20 mb
  • na roli a’50 mc i a’ 420 mb

Osłonki wiankowe są dedykowane jest dla wyrobów takich jak np.: pasztetowe, wątrobianki, metki, salcesony.

Proponujemy osłonki z nadrukiem wielobarwnym, jedno lub dwustronnym w technologii UV.

PROFILOWANIE

Profilowanie to proces polegający na upodobnieniu osłonki do jelita prostego wieprzowego. Jesteśmy jedyną firmą w Polsce wykonującą tego rodzaju „uszlachetnienie” osłonki

Powrót