unia europejska

Szukaj
Close this search box.


Szukaj
Close this search box.

Oferta

Specjalizujemy się w tworzeniu nowoczesnych rozwiązań opakowaniowych takich jak worki doypack, worki próżniowe, worki moletowane, worki z nadrukiem, a także worki do gotowania i mrożenia.

Produkujemy opakowania m.in. dla branży mięsnej, nabiałowej, opakowania na słodycze i żywność dla zwierząt.

Wybierz produkt i sprawdź, co możemy dla Ciebie zrobić

Worki

figury geometryczne

BagPAK

Produkcja worka w PAKu to kilkuetapowy proces, podczas którego współpracujemy z Klientem od etapu projektu, do etapu pakowania na maszynie w hali Klienta. Twój produkt jest naszym punktem wyjścia. Zaproponujemy i przygotujemy takie rozwiązania, dzięki którym opakowanie będzie estetyczne, bezpieczne i zoptymalizowane zarówno pod kątem struktury, jak i wielkości.

Typy worków

Worki produkowane w PAKu:

  • Worki doypack
  • Worki próżniowe
  • Worki do gotowania
  • Worki do mrożenia
  • Worki moletowane
  • Worki CPP
  • Worki mikroperforowane

Worek doypack

Doypack to stojący worek, z możliwością wgrzania struny do zamykania. Jako producent worków doypack możemy wdrożyć szereg rozwiązań, np.: euro otwór ułatwiający zawieszanie, nacięcie ułatwiające otwieranie. Możliwe jest wykonanie perforacji laserowej, zastosowanie lakieru wybiórczego czy połączenie folii z papierem z okienkiem.

Najbardziej popularne zastosowania worków doypack to: opakowanie do suszonych owoców, opakowanie do kawy, opakowanie do herbaty, opakowanie do żywności dla zwierząt, opakowanie do przypraw, opakowanie do orzechów, opakowanie do słodyczy, opakowanie do suplementów diety.

Worki typu doypack wykonujemy również z monomateriałów – są one wówczas w 100% zdatne do recyklingu.

Worki moletowane

Worki do pakowania próżniowego – worki moletowane są odpowiednim rozwiązaniem do pakowaczek bezkomorowych i pakowarek listwowych. Wykonane są z barierowej folii PA/PE, uszlachetnione przetłoczeniami tworzącymi strukturę siatki, tzw. molety. Dzięki moletowaniu podczas procesu pakowania z worków szybciej odpływa powietrze, dlatego worki moletowane są dedykowane do pakowaczek próżniowych o mniejszej mocy.
Worki moletowane są odpowiednie do pakowania próżniowego mięsa, serów, warzyw, wyrobów cukietniczych.

Właściwości Worków

czerwone paski

Worki wielowarstwowe

czerwona ikona strzałki odbijające w góre

Worki ze średnią i wysoką barierą

czerwona ikona strzałki

Zakres grubości worków: 55 – 200μ

czerwona paleta farb i pędzel

Wysoka jakość druku fleksograficznego do 10 kolorów

ikona mrożenia

Worki do głębokiego mrożenia

czerwona ikona zawieszki

Worki z euro otworem

ikona opakowania

Worki typu doypack

Worki próżniowe

Worki do próżniowego pakowania żywności posiadają barierę na tlen, co powoduje kilkukrotonie zwiększenie czasy świeżości produktu, a także jego niewysychanie i nietracenie walorów smakowych. Worki PA/PE i worki PET/PE produkowane w PAKu dostarczamy w opcjach z nadrukiem i bez nadruku.

Najbardziej popularne zastosowania worków próżniowych to: pakowanie mięsa, pakowanie drobiu, pakowanie wędlin, pakowanie kiszonej, pakowanie sera.
Sposoby pakowania: pakowaczka próżniowa komorowa, pakowanie w próżni, pakowanie w atmosferze gazu modyfikowanego (MAP).

Worki do mrożenia

Worki do głębokiego mrożenia wykonane są ze zmodyfikowanej folii LDPE, dzięki czemu są doskonale przystosowane do mrożenia w temperaturze do –40 stopni Celcjusza.
Worki do mrożenia proponujemy w opcjach z nadrukiem lub bez nadruku, z wypustką, z euro otworem, z fałdą denną, z zaokrąglonymi narożnikami lub z klipsami.
Najpopularniejsze zastosowanie worków do mrożenia to pakownie tuszek drobiowych: pakowanie kurczaka, pakowanie królika, pakowanie gęsi etc.

Worki

figury geometryczne

BagPAK

Produkcja worka w PAKu to kilkuetapowy proces, podczas którego współpracujemy z Klientem od etapu projektu, do etapu pakowania na maszynie w hali Klienta. Twój produkt jest naszym punktem wyjścia. Zaproponujemy i przygotujemy takie rozwiązania, dzięki którym opakowanie będzie estetyczne, bezpieczne i zoptymalizowane zarówno pod kątem struktury, jak i wielkości.

Typy worków

Worki produkowane w PAKu:

  • Worki doypack
  • Worki próżniowe
  • Worki do gotowania
  • Worki do mrożenia
  • Worki moletowane
  • Worki CPP
  • Worki mikroperforowane

Właściwości Worków

czerwone paski

Worki wielowarstwowe

czerwona ikona strzałki odbijające w góre

Worki ze średnią i wysoką barierą

czerwona ikona strzałki

Zakres grubości worków: 55 – 200μ

czerwona paleta farb i pędzel

Wysoka jakość druku fleksograficznego do 10 kolorów

ikona mrożenia

Worki do głębokiego mrożenia

czerwona ikona zawieszki

Worki z euro otworem

ikona opakowania

Worki typu doypack

Worek doypack

Doypack to stojący worek, z możliwością wgrzania struny do zamykania. Jako producent worków doypack możemy wdrożyć szereg rozwiązań, np.: euro otwór ułatwiający zawieszanie, nacięcie ułatwiające otwieranie. Możliwe jest wykonanie perforacji laserowej, zastosowanie lakieru wybiórczego czy połączenie folii z papierem z okienkiem.

Najbardziej popularne zastosowania worków doypack to: opakowanie do suszonych owoców, opakowanie do kawy, opakowanie do herbaty, opakowanie do żywności dla zwierząt, opakowanie do przypraw, opakowanie do orzechów, opakowanie do słodyczy, opakowanie do suplementów diety.

Worki doypack wykonujemy również z monomateriałów – są one wówczas w 100% zdatne do recyklingu.

Worki próżniowe

Worki do próżniowego pakowania żywności posiadają barierę na tlen, co powoduje kilkukrotonie zwiększenie czasy świeżości produktu, a także jego niewysychanie i nietracenie walorów smakowych. Worki PA/PE i worki PET/PE produkowane w PAKu dostarczamy w opcjach z nadrukiem i bez nadruku.

Najbardziej popularne zastosowania worków próżniowych to: pakowanie mięsa, pakowanie drobiu, pakowanie wędlin, pakowanie kiszonej, pakowanie sera.
Sposoby pakowania: pakowaczka próżniowa komorowa, pakowanie w próżni, pakowanie w atmosferze gazu modyfikowanego (MAP).

Worki moletowane

Worki do pakowania próżniowego moletowane są odpowiednim rozwiązaniem do pakowaczek bezkomorowych i pakowarek listwowych. Wykonane są z barierowej folii PA/PE, uszlachetnione przetłoczeniami tworzącymi strukturę siatki, tzw. molety. Dzięki moletowaniu podczas procesu pakowania z worków szybciej odpływa powietrze, dlatego worki moletowane są dedykowane do pakowaczek próżniowych o mniejszej mocy.
Worki moletowane są odpowiednie do pakowania próżniowego mięsa, serów, warzyw, wyrobów cukietniczych.

Worki do mrożenia

Worki do głębokiego mrożenia wykonane są ze zmodyfikowanej folii LDPE, dzięki czemu są doskonale przystosowane do mrożenia w temperaturze do –40 stopni Celcjusza.
Worki do mrożenia proponujemy w opcjach z nadrukiem lub bez nadruku, z wypustką, z euro otworem, z fałdą denną, z zaokrąglonymi narożnikami lub z klipsami.
Najpopularniejsze zastosowanie worków do mrożenia to pakownie tuszek drobiowych: pakowanie kurczaka, pakowanie królika, pakowanie gęsi etc.

Masz pytania?

Zapytaj jednego z naszych doświadczonych opiekunów Klienta. Chętnie pomożemy w dobraniu idealnego opakowania do Twojego produktu!

Profesjonalista w garniturze siedzi przy biurku i skupia się na laptopie.

Skontaktuj się  z nami