Logo 89

Skontaktuj się z nami:
tel: 885 563 079

Osłonki białkowe

Osłonki standardowe oferowane w pełnej gamie kolorów niejadalne, polecane do wędzonych wyrobów wędliniarskich takich jak:

  • wędliny grubo, średnio i drobnorozdrobnione: krakowska sucha, żywiecka, piwna, szynkowa, krakowska parzona, tatrzańska, rawska, mortadela …
  • wędliny surowe: metka łososiowa …


Sprzedawane w postaci gładkiej na roli lub marszczonej, zadrukowane wielobarwnym nadrukiem.

W zakresie kalibrów od ø 22 do ø 120.

OSŁONKI BIAŁKOWE LATWO ZDEJMOWALNE

Osłonki łatwo zdejmowalne w pełnej gamie kolorów oferowane jako niejadalne z impregnacją wewnętrzną pozwalającą na łatwe zdejmowanie osłonki z gotowego wyrobu. Produkowane w zakresie kalibrów od ø 45 do ø 80.

Polecane do wszystkich wyrobów wędliniarskich wędzonych i parzonych taki jak:

  • wędliny grubo, średnio i drobnorozdrobnione: krakowska sucha, żywiecka, piwna, szynkowa, krakowska parzona, tatrzańska, rawska, mortadela …
  • wędliny surowe: metka łososiowa …

oraz do kiełbas przeznaczonych do plasterkowania, sprzedawane w postaci gładkiej na roli lub marszczone, zadrukowane wielobarwnym nadrukiem.

FOLIE KOLAGENOWE

Należą do grupy osłonek kolagenowych w nieco innej formie niż klasyczne osłonki w postaci taśmy stosowane w specjalnych aplikatorach.

Folie kolagenowe produkowane w trzech kolorach: bezbarwnym, karmelowym i czarnym. Deklarowane do produkcji szynek i baleronów, aplikowane pod siatkę zabezpieczające wyrób przed wpijaniem się siatki w mięśnia i dające równomierną barwę produktu. Dobrze przswajalna przez organizm.

Oferowane w trzech szerokościach 400 mm, 470 mm i 580 mm .

OSŁONKI JADALNE

Osłonki jadalne produkowane w zakresie kalibrów od ø 19 do ø 32 w kolorach: bezbarwnym, żółtym, karmelowym i dymnym.

W handlu występują w postaci wyłącznie marszczonej zapakowane w hermetycznych opakowaniach.

Osłonki kolagenowe bo taka jest nazwa handlowa tych produktów, oferowane są w postaci prostej lub wiankowej bardzo dobrze przyswajalne przez organizm, nie zastąpione w produkcji cienkich kiełbas surowych, parzonych i wędzonych taki jak: parówki,kabanosy, frankfurterki itp.

OSŁONKI WIANKOWE

Osłonki wiankowe są to osłonki standardowe lub łatwo zdejmowalne, poddane procesowi wiankowania w wyniku, którego otrzymuje się produkt o wyjątkowych walorach estetycznych, dających możliwość wyprodukowania wędliny w kształcie wianka, pół wianka lub ćwierć wianka.

Produkowane w zakresie kalibrów od ø 32 do ø 43 w pełnej kolorystyce.

Powrót