Group (48)

Szukaj
Close this search box.


Szukaj
Close this search box.

Oferta

Od 33 lat produkujemy opakowania dla branży mięsnej, nabiałowej, do słodyczy i żywności dla zwierząt.

Zaproponujemy odpowiednią konstrukcję, wykonamy nadruk metodą fleksodruku, przygotujemy worek i pomożemy podczas wdrożenia opakowania na maszynie pakującej.

Wybierz produkt Wybierz produkt i sprawdź, co możemy dla Ciebie zrobić

Osłonki

Osłonki

Osłonki produkujemy, drukujemy i konfekcjonujemy od ponad 30 lat. Jesteśmy specjalistami w odpowiednim doborze osłonki do produktu, dostosowaniu kalibru, typu osłonki i nadruku w technologii flexo.

Produkujemy osłonki barierowe, osłonki do sterylizacji, osłonki do form oraz osłonki z easy peel.

Zastosowanie

W zależności od typu produktu pakowanego w osłonkę wyróżniamy:

  • Osłonki do żywności dla zwierząt
  • Osłonki do kiełbas
  • Osłonki do zup
  • Osłonki do serów
  • Osłonki do pasztetowej, osłonki do salcesonów

Typy osłonek dostępne w PAKu

Osłonki wielowarstwowe, barierowe SuperPAK

Osłonki termokurczliwe, dwuosiowo orientowane.
Celem pakowania produktów w osłonki barierowe jest zachowanie na dłużej ich świeżości i aromatu, zachowanie wagi oraz atrakcyjnego wyglądu pakowanego produktu przez cały okres jego przydatności do spożycia.

Osłonki barierowe SuperPAK idealnie sprawdzają się do pakowania:

  • wędlin parzonych: mielonki, mortadele, wyroby blokowe, szynki, wyroby szynko podobne,
  • wędlin surowych: metki, farsz klopsowy, mięso mielone,
  • wędlin podrobowych (niewędzonych): pasztetowe, wątrobianki, salcesony,
  • wyrobów garmażeryjnych: flaki wołowe i wieprzowe, studzieniny, zupy,
  • serków topionych, twarogów.

Osłonki produkowane są w pełnej gamie kolorystycznej, w postaci: gładkiej, na roli lub marszczonej, z nadrukiem najwyższej jakości, w technologii UV do 8 kolorów.

Osłonki Białkowe

Osłonki białkowe, niejadalne, oferowane w pełnej gamie kolorów. Polecamy do pakowania wędzonych wyrobów wędliniarskich takich jak:

  • wędliny grubo, średnio i drobno rozdrobnione: krakowska sucha, żywiecka, piwna, szynkowa, krakowska parzona, tatrzańska, rawska, mortadela,
  • wędliny surowe, np. metka łososiowa.

 

Oferowane w postaci gładkiej, na roli lub marszczonej, zadrukowane wielobarwnym nadrukiem.
Możliwa jest dodatkowa impregnacja wewnętrzna osłonek białkowych pozwalająca na łatwe zdejmowanie osłonki z wyrobu gotowego. Osłonki z impregnacją polecamy do wyrobów wędliniarskich wędzonych i parzonych oraz do kiełbas przeznaczonych do plasterkowania.

Osłonki Celulozowe

Wyroby w osłonkach celulozowych wyróżniają się sbardzo efektownym wyglądem z wysokim połyskiem i naturalnym kolorem produktu. W średnim i dużym zakresie kalibrów tej grupy osłonek występują dwie wersje: cylindryczna i owalna.
Osłonki celulozowe polecane są do pakowania wędlin surowych, wędzonych i parzonych (szynki, balerony, mortadele).

Konfekcjonowanie osłonek

Marszczenie osłonek to ostatni krok ich przetwarzania. Wszystkie typy osłonek stosowanych w przemyśle mięsnym są oferowane w postaci marszczonej. Na życzenie klientów dostosowuje się długość odcinków do indywidualnych potrzeb odbiorcy. Standardowe długości to: 25 – 40 metrów bieżących.

Nadruki na osłonkach sztucznych do wędlin metodą UV to przebój ostatnich lat i bezsporna rewolucja w dziedzinie nadruków na osłonkach poliamidowych. Jakość uzyskiwanych nadruków jest bardzo wysoka.

Nadruki na osłonkach techniką tradycyjną to od wielu lat stosowana metoda wykonywania nadruków na osłonkach: poliamidowych, celulozowych, białkowych i fibrusowych. W różnych konfiguracjach kolorów na maszynach drukarskich, można uzyskać bardzo ciekawe i niezwykle efektowne rozwiązania graficzne współczesnych nadruków na osłonkach. Druk synchroniczny, czyli dwustronny, stwarza możliwość równomiernego rozłożenia elementów grafiki na obydwóch stronach osłonki. Nadruki do ośmiu kolorów w wystarczający sposób spełniają swoją rolę w tej dziedzinie.

Perforowanie osłonek jest operacją często stosowaną w branży osłonek fibrusowych łatwo zdejmowalnych o dużych kalibrach.

Wiankowanie to proces produkcyjny, za pomocą którego uzyskujemy kształt osłonki podobny do wyrobów produkowanych w jelitach naturalnych. Specjalna obróbka kształtowania pozwala osłonce zachować wygląd jelita naturalnego i nadać wędlinom swojski, apetyczny wygląd w kształcie wianka. Poza tym osłonki wiankowe są wytrzymałe podczas napełniania i klipsowania, gwarantują sprawny i efektywny przebieg procesu technologicznego. Obróbce wiankowania poddawane są osłonki barierowe. Osłonki wiankowe są dedykowane jest dla wyrobów takich jak np.: pasztetowe, wątrobianki, metki, salcesony.

Profilowanie to proces polegający na upodobnieniu osłonki do jelita prostego wieprzowego. Jesteśmy jedyną firmą w Polsce wykonującą tego rodzaju „uszlachetnienie” osłonki

Właściwości Osłonek

Osłonki wielowarstwowe

Osłonki idealnie odwzorowujące kształt

Osłonki z wysoką barierą na tlen i parę wodną

Osłonki ze znakomitą elastycznością

Osłonki z bardzo dobrymi właściwościami mechanicznymi

Szeroka gama kolorów osłonek

Osłonki z nadrukiem do 8 kolorów

Zakres kalibrów: 30mm – 160mm

Osłonki SuperPAK ST – Osłonki do sterylizacji

Osłonki do sterylizacji to odpowiednie rozwiązanie do żywności dla zwierząt – mokrej karmy. Osłonka SuperPAK ST posiada szczególne parametey wytrzymałości na wysokie temperatury, które pozwalają na przedłużenie terminu przydatności do spożycia w drodze obróbki termicznej za pomocą sterylizacji.
Osłonki te oferowane są z zastosowaniem nadruków UV flexo do 10 kolorów.

Osłonki Jadalne Kolagenowe

Osłonki jadalne produkowane są w kolorach: bezbarwnym, żółtym, karmelowym i dymnym. Występują wyłącznie w postaci marszczonej, zapakowane w hermetycznych opakowaniach. Oferowane są w postaci prostej lub wiankowej. Polecane są do pakowania cienkich kiełbas surowych, parzonych i wędzonych takich jak: parówki, kabanosy, frankfurterki itp.

Osłonki Fibrusowe

Osłonki fibrusowe wyprodukowane są z celulozy wzmocnionej włóknami konopnymi, które podwyższają ich wytrzymałość mechaniczną. Bardzo efektowny wygląd i stabilność formy lokują te osłonki w strefie opakowań wędliniarskich o najwyższej jakości i specjalistycznym zastosowaniu. W procesie wędzenia osłonka ta doskonale przepuszcza dym wędzarniczy jednocześnie zapobiegając migracji tłuszczu na zewnątrz.
W tej grupie osłonek oferowana jest szeroka gama kolorów, z nadrukiem do 6 kolorów. Zalecane do wędlin: surowych, parzonych, wędzonych i podsuszanych.

Występują w czterech wersjach:

  • przylegające do farszu (krakowska sucha, żywiecka, piwna),
  • łatwo zdejmowalne (szynka parzona, szynkowa, szynkówka),
  • do wędlin dojrzewających (salami),
  • z wewnętrzną barierą do wędlin wyłącznie parzonych (szynkowa, mortadela)

Osłonki

Osłonki

Osłonki produkujemy, drukujemy i konfekcjonujemy od ponad 30 lat. Jesteśmy specjalistami w odpowiednim doborze osłonki do produktu, dostosowaniu kalibru, typu osłonki i nadruku w technologii flexo.

Produkujemy osłonki barierowe, osłonki do sterylizacji, osłonki do form oraz osłonki z easy peel.

Zastosowanie

W zależności od typu produktu pakowanego w osłonkę wyróżniamy:

  • Osłonki do żywności dla zwierząt
  • Osłonki do kiełbas
  • Osłonki do zup
  • Osłonki do serów
  • Osłonki do pasztetowej, osłonki do salcesonów

Właściwości Osłonek

Osłonki wielowarstwowe

Osłonki idealnie odwzorowujące kształt

Osłonki z wysoką barierą na tlen i parę wodną

Osłonki ze znakomitą elastycznością

Osłonki z bardzo dobrymi właściwościami mechanicznymi

Szeroka gama kolorów osłonek

Osłonki z nadrukiem do 8 kolorów

Zakres kalibrów: 30mm – 160mm

Typy osłonek dostępne w PAKu

Osłonki wielowarstwowe, barierowe SuperPAK

Osłonki termokurczliwe, dwuosiowo orientowane.
Celem pakowania produktów w osłonki barierowe jest zachowanie na dłużej ich świeżości i aromatu, zachowanie wagi oraz atrakcyjnego wyglądu pakowanego produktu przez cały okres jego przydatności do spożycia.

Osłonki barierowe SuperPAK idealnie sprawdzają się do pakowania:

  • wędlin parzonych: mielonki, mortadele, wyroby blokowe, szynki, wyroby szynko podobne,
  • wędlin surowych: metki, farsz klopsowy, mięso mielone,
  • wędlin podrobowych (niewędzonych): pasztetowe, wątrobianki, salcesony,
  • wyrobów garmażeryjnych: flaki wołowe i wieprzowe, studzieniny, zupy,
  • serków topionych, twarogów.

Osłonki produkowane są w pełnej gamie kolorystycznej, w postaci: gładkiej, na roli lub marszczonej, z nadrukiem najwyższej jakości, w technologii UV do 8 kolorów.

Osłonki SuperPAK ST – Osłonki do sterylizacji

Osłonki do sterylizacji to odpowiednie rozwiązanie do żywności dla zwierząt – mokrej karmy. Osłonka SuperPAK ST posiada szczególne parametey wytrzymałości na wysokie temperatury, które pozwalają na przedłużenie terminu przydatności do spożycia w drodze obróbki termicznej za pomocą sterylizacji.
Osłonki te oferowane są z zastosowaniem nadruków UV flexo do 10 kolorów.

Osłonki Białkowe

Osłonki białkowe, niejadalne, oferowane w pełnej gamie kolorów. Polecamy do pakowania wędzonych wyrobów wędliniarskich takich jak:

  • wędliny grubo, średnio i drobno rozdrobnione: krakowska sucha, żywiecka, piwna, szynkowa, krakowska parzona, tatrzańska, rawska, mortadela,
  • wędliny surowe, np. metka łososiowa.

 

Oferowane w postaci gładkiej, na roli lub marszczonej, zadrukowane wielobarwnym nadrukiem.
Możliwa jest dodatkowa impregnacja wewnętrzna osłonek białkowych pozwalająca na łatwe zdejmowanie osłonki z wyrobu gotowego. Osłonki z impregnacją polecamy do wyrobów wędliniarskich wędzonych i parzonych oraz do kiełbas przeznaczonych do plasterkowania.

Osłonki Jadalne Kolagenowe

Osłonki jadalne produkowane są w kolorach: bezbarwnym, żółtym, karmelowym i dymnym. Występują wyłącznie w postaci marszczonej, zapakowane w hermetycznych opakowaniach. Oferowane są w postaci prostej lub wiankowej. Polecane są do pakowania cienkich kiełbas surowych, parzonych i wędzonych takich jak: parówki, kabanosy, frankfurterki itp.

Osłonki Celulozowe

Wyroby w osłonkach celulozowych wyróżniają się sbardzo efektownym wyglądem z wysokim połyskiem i naturalnym kolorem produktu. W średnim i dużym zakresie kalibrów tej grupy osłonek występują dwie wersje: cylindryczna i owalna.
Osłonki celulozowe polecane są do pakowania wędlin surowych, wędzonych i parzonych (szynki, balerony, mortadele).

Osłonki Fibrusowe

Osłonki fibrusowe wyprodukowane są z celulozy wzmocnionej włóknami konopnymi, które podwyższają ich wytrzymałość mechaniczną. Bardzo efektowny wygląd i stabilność formy lokują te osłonki w strefie opakowań wędliniarskich o najwyższej jakości i specjalistycznym zastosowaniu. W procesie wędzenia osłonka ta doskonale przepuszcza dym wędzarniczy jednocześnie zapobiegając migracji tłuszczu na zewnątrz.
W tej grupie osłonek oferowana jest szeroka gama kolorów, z nadrukiem do 6 kolorów. Zalecane do wędlin: surowych, parzonych, wędzonych i podsuszanych.

Występują w czterech wersjach:

  • przylegające do farszu (krakowska sucha, żywiecka, piwna),
  • łatwo zdejmowalne (szynka parzona, szynkowa, szynkówka),
  • do wędlin dojrzewających (salami),
  • z wewnętrzną barierą do wędlin wyłącznie parzonych (szynkowa, mortadela)

Konfekcjonowanie osłonek

Marszczenie osłonek to ostatni krok ich przetwarzania. Wszystkie typy osłonek stosowanych w przemyśle mięsnym są oferowane w postaci marszczonej. Na życzenie klientów dostosowuje się długość odcinków do indywidualnych potrzeb odbiorcy. Standardowe długości to: 25 – 40 metrów bieżących.

Nadruki na osłonkach sztucznych do wędlin metodą UV to przebój ostatnich lat i bezsporna rewolucja w dziedzinie nadruków na osłonkach poliamidowych. Jakość uzyskiwanych nadruków jest bardzo wysoka.

Nadruki na osłonkach techniką tradycyjną to od wielu lat stosowana metoda wykonywania nadruków na osłonkach: poliamidowych, celulozowych, białkowych i fibrusowych. W różnych konfiguracjach kolorów na maszynach drukarskich, można uzyskać bardzo ciekawe i niezwykle efektowne rozwiązania graficzne współczesnych nadruków na osłonkach. Druk synchroniczny, czyli dwustronny, stwarza możliwość równomiernego rozłożenia elementów grafiki na obydwóch stronach osłonki. Nadruki do ośmiu kolorów w wystarczający sposób spełniają swoją rolę w tej dziedzinie.

Perforowanie osłonek jest operacją często stosowaną w branży osłonek fibrusowych łatwo zdejmowalnych o dużych kalibrach.

Wiankowanie to proces produkcyjny, za pomocą którego uzyskujemy kształt osłonki podobny do wyrobów produkowanych w jelitach naturalnych. Specjalna obróbka kształtowania pozwala osłonce zachować wygląd jelita naturalnego i nadać wędlinom swojski, apetyczny wygląd w kształcie wianka. Poza tym osłonki wiankowe są wytrzymałe podczas napełniania i klipsowania, gwarantują sprawny i efektywny przebieg procesu technologicznego. Obróbce wiankowania poddawane są osłonki barierowe. Osłonki wiankowe są dedykowane jest dla wyrobów takich jak np.: pasztetowe, wątrobianki, metki, salcesony.

Profilowanie to proces polegający na upodobnieniu osłonki do jelita prostego wieprzowego. Jesteśmy jedyną firmą w Polsce wykonującą tego rodzaju „uszlachetnienie” osłonki

Masz pytania?

Zapytaj jednego z naszych doświadczonych opiekunów Klienta. Chętnie pomożemy w dobraniu idealnego opakowania do Twojego produktu!

Skontaktuj się  z nami