Szukaj
Close this search box.
Kobieta i mężczyzna na tle foodfakty
czerwone i granatowe figury geometryczne
czerwone i granatowe figury geometryczne

Warsztaty „Jakość i bezpieczeństwo opakowań i zapakowanego produktu”

Wiemy, jak ważne dla naszej branży jest, by być na bieżąco z prędko zmieniającymi się przepisami prawa i nowościami w dziedzinie materiałów recyklingowalnych. Dlatego często i chętnie korzystamy z warsztatów, szkoleń i konferencji branżowych. Tym razem Paweł Ratuszny, Kierownik Działu Zaopatrzenia i Aneta Dybowska, laborantka, wzięli udział w warsztatach „Jakość i bezpieczeństwo opakowań i zapakowanego produktu” organizowanych przez FoodFakty.

Warsztaty, które odbyły się 14 i 15.02.2024 skupiały ekspertów z obszaru jakości i bezpieczeństwa opakowań. Oferowały ponad 20 sesji tematycznych i umożliwiły nam zgłębienie wiedzy na temat kontroli jakości, regulacji prawnych oraz innowacji związanych z recyklingiem i biodegradacją opakowań. Paweł Ratuszny i Aneta Dybowska brali udział w dyskusjach i warsztatach, koncentrując się na aspektach materiałowych, technologicznych, środowiskowych i prawnych.

Podczas wielu sesji omawiano zalety opakowań foliowych: łatwość produkcji, trwałość i niewielki ciężar, który ma wpływ na niższe koszty transportu. Wiele tematów warsztatów oraz rozmów kuluarowych dotyczyło aspektów ekologicznych. Podkreślano znaczenie działań, które mają realny wpływ na ograniczenie odpadów: zastępowanie opakowań nierycyklingowalnych przyjaznymi środowisku, unikanie opakowań jednorazowych i w miarę możliwości zastępowanie ich wielorazowymi. Po raz kolejny podkreślano znaczenie selektywnej zbiórki odpadów, która znacznie przekłada się na poziom recyklingu.

Dodatkowo mieliśmy możliwość zapoznania się z obecnie stosowanymi ustawami i regulacjami prawnymi dotyczącymi poszczególnych zagadnień. Poznanie aktualnych wymogów prawnych pozwoliło nam na jeszcze lepsze zrozumienie ram, w których musimy operować, co jest niezbędne do dalszego rozwoju i dostosowywania się do zmieniającego się środowiska.

Udział w takich wydarzeniach jest dla nas nie tylko okazją do zaktualizowania wiedzy, ale również świadectwem zaangażowania w ciągły rozwój i doskonalenie praktyk biznesowych. Inwestycja w szkolenie pracowników podkreśla nasze przywiązanie do najwyższych standardów jakości i bezpieczeństwa, a także naszą gotowość do adaptacji innowacyjnych rozwiązań na rzecz zrównoważonego rozwoju.

Jesteśmy dumni z naszych pracowników i ich dążenia do ciągłego rozwoju. Wiemy, że jest to kluczowe podczas budowania naszego wspólnego sukcesu.

Pozostałe newsy newsy

35-lecie i sukcesja PAKu

Świętujemy w PAKu! Za nami wyjątkowe wydarzenie, które na długo pozostanie w pamięci naszej PAK-owej rodziny. 20.12.2024 świętowaliśmy podwójnie: 35-lecie istnienia PAKu oraz przełomowy moment

Więcej

Polski Kongres Serowarski

PAK na Polskim Kongresie Serowarskim 2024 W dniach 6–8 listopada uczestniczyliśmy w XIII Polskim Kongresie Serowarskim, który odbył się w Nałęczowie, w hotelu Arche. Nasza

Więcej

Światowy Dzień Żywności

Dziś obchodzimy Światowy Dzień Żywności – to doskonała okazja, aby przypomnieć o ważnym wyzwaniu, jakim jest zmniejszenie marnotrawstwa żywności. W PAKu doskonale zdajemy sobie sprawę

Więcej

Masz pytania?

O wydarzenia z życia firmy i informacje związane z marketingiem, bieżącymi wydarzeniami i współpracami w zakresie CSR i reklam zapytaj naszą Kierowniczkę Działu Marketingu i PR, Katarzynę Dybowską.

Kobieta z kręconymi włosami i okularami stojąca na białym tle.

Skontaktuj się  z nami