Szukaj
Close this search box.
Kobieta i mężczyzna na tle foodfakty
czerwone i granatowe figury geometryczne
czerwone i granatowe figury geometryczne

Warsztaty „Jakość i bezpieczeństwo opakowań i zapakowanego produktu”

Wiemy, jak ważne dla naszej branży jest, by być na bieżąco z prędko zmieniającymi się przepisami prawa i nowościami w dziedzinie materiałów recyklingowalnych. Dlatego często i chętnie korzystamy z warsztatów, szkoleń i konferencji branżowych. Tym razem Paweł Ratuszny, Kierownik Działu Zaopatrzenia i Aneta Dybowska, laborantka, wzięli udział w warsztatach „Jakość i bezpieczeństwo opakowań i zapakowanego produktu” organizowanych przez FoodFakty.

Warsztaty, które odbyły się 14 i 15.02.2024 skupiały ekspertów z obszaru jakości i bezpieczeństwa opakowań. Oferowały ponad 20 sesji tematycznych i umożliwiły nam zgłębienie wiedzy na temat kontroli jakości, regulacji prawnych oraz innowacji związanych z recyklingiem i biodegradacją opakowań. Paweł Ratuszny i Aneta Dybowska brali udział w dyskusjach i warsztatach, koncentrując się na aspektach materiałowych, technologicznych, środowiskowych i prawnych.

Podczas wielu sesji omawiano zalety opakowań foliowych: łatwość produkcji, trwałość i niewielki ciężar, który ma wpływ na niższe koszty transportu. Wiele tematów warsztatów oraz rozmów kuluarowych dotyczyło aspektów ekologicznych. Podkreślano znaczenie działań, które mają realny wpływ na ograniczenie odpadów: zastępowanie opakowań nierycyklingowalnych przyjaznymi środowisku, unikanie opakowań jednorazowych i w miarę możliwości zastępowanie ich wielorazowymi. Po raz kolejny podkreślano znaczenie selektywnej zbiórki odpadów, która znacznie przekłada się na poziom recyklingu.

Dodatkowo mieliśmy możliwość zapoznania się z obecnie stosowanymi ustawami i regulacjami prawnymi dotyczącymi poszczególnych zagadnień. Poznanie aktualnych wymogów prawnych pozwoliło nam na jeszcze lepsze zrozumienie ram, w których musimy operować, co jest niezbędne do dalszego rozwoju i dostosowywania się do zmieniającego się środowiska.

Udział w takich wydarzeniach jest dla nas nie tylko okazją do zaktualizowania wiedzy, ale również świadectwem zaangażowania w ciągły rozwój i doskonalenie praktyk biznesowych. Inwestycja w szkolenie pracowników podkreśla nasze przywiązanie do najwyższych standardów jakości i bezpieczeństwa, a także naszą gotowość do adaptacji innowacyjnych rozwiązań na rzecz zrównoważonego rozwoju.

Jesteśmy dumni z naszych pracowników i ich dążenia do ciągłego rozwoju. Wiemy, że jest to kluczowe podczas budowania naszego wspólnego sukcesu.

Pozostałe newsy newsy

PAK Torun Anuga FoodTec 02

Targi Anuga FoodTec

Zespół PAKu zameldował się właśnie na Anuga FoodTec w Kolonii. To targi niezwykle inspirujące i po brzegi wypełnione innowacjami z branży – tym bardziej jesteśmy

Więcej

Masz pytania?

O wydarzenia z życia firmy i informacje związane z marketingiem, bieżącymi wydarzeniami i współpracami w zakresie CSR i reklam zapytaj naszą Kierowniczkę Działu Marketingu i PR, Katarzynę Dybowską.

Kobieta z kręconymi włosami i okularami stojąca na białym tle.

Skontaktuj się  z nami